PRIMA ZI DE GRADINITA

RELATIA EDUCATOR- PARINTE
20 august 2020
RECENZII
9 noiembrie 2022

Prima ZI este un eveniment extrem de important si emotionant pentru copii si parintii lor. Este o zi care, cu siguranta va aduce in minte multe intrebari : “ Ii va placea?”, “ Va plange ? “ ,”Se va acomoda? “ , “ Ii va placea educatoarea? Ingrijorarea este un lucru absolut normal, dar nu trebuie aratata copiilor , pentru a nu le influenta negativ starea de spirit.

Pentru ca aceasta zi sa fie una fericita, va sfatuim sa ii prezentati din timp copilului gradinita, ca fiind un loc relaxant, unde copiii se joaca, invata lucruri noi, se intalnesc si leaga prietenii.Inainte ca cel mic sa inceapa gradinita, stabiliti un program de somn adecvat si obisnuiti-l sa ia micul dejun la ora la care il va lua si cand va fi la gradinita.

Astfel, nu va fi dezorientat si nu va avea impresia ca i s-a schimbat rutina zilnica. Daca are un obiect preferat, o jucarie, paturica , perna, puteti sa i-o puneti in ghiozdanel pentru a-i oferi sentimentul de confort . Educatoarea poate indeparta jucaria incet-incet, dupa ce copilul incepe sa se simta relaxat in jurul celorlalti.

La despartire, nu uitati sa ii reamintiti ca la pranz sau dupa-amiza va veti revedea si veti merge impreuna acasa. Nu grabiti momentul departirii in usa gradinitei, dar nici nu va lungiti cu imbratisarile. Si nu uitati sa fiti calmi si optimisti, pentru ca un copil poate percepe foarte usor reactiile negative ale adultilor. Nu plecati pe furis si stapaniti-va tentatia de a va intoarce odata ce il auziti plangand. E pe maini bune‌. Aratati-i in permanenta copilului ca sunteti mandri de el si nu ezitati sa puneti intrebari despre cum a fost, daca i-a placut, cum sunt colegii. Nu uitati sa-l incurajati si sa-l apreciati constant.

Creati un loc special in casa unde, de-a lungul anului, sa puneti toate diplomele, proiectele reusite sau desenele pe care cel mic le face la gradinita. Va intelege astfel ca munca sa e importanta si ca sunteti mandri de el. Va invitam sa ne vizitati, pentru a-l familiariza pe cel mic cu educatoarea, personalul gradinitei, colegii si spatiul.

 

Deschide chat
Buna
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button