RELATIA EDUCATOR- PARINTE

IMPLICAREA PARINTILOR
20 august 2020
PRIMA ZI DE GRADINITA
20 august 2020

Relaţia dintre părinte şi educatoare se sprijină pe respectul reciproc şi conştientizarea importanţei celuilalt pentru munca proprie: educatoarea realizează susţinerea părintelui şi părintele apreciază implicarea educatoarei în devenirea copilului său.

Este important ca parintele si educatorul sa faca tot posibilul pentru a ajunge la un punct de intalnire intre nevoile copilului si resursele sale. Educatorul devine foarte important pentru copil, datorita perioadei pe care o petrec impreuna la gradinita. Mama si tata sunt repere fundamentale, primele figuri din viata copilului si de multe ori raman asa pe parcursul intregii vieti, insa intervine si reperul educational, ”Miss”cum spun copiii, pe care de cele mai multe ori o indragesc si al carei cuvant devine extreme de important.

Astfel, relaţia dintre părinte şi educatoare este necesar să se prezinte ca o colaborare strict educativă în jurul copilului, plină de respect şi de schimburi reciproce de informaţii şi păreri. Este de asemenea important ca părinţii şi educatoarea să poată colabora şi să se poată sprijini reciproc într-o relaţie în care fiecare conştientizează importanţa pentru copil, a rolului celuilalt.

 

Deschide chat
Buna
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button