It’s Summer time !

Programul Summer School din cadrul Gradinitei Alphabet Kindergarten este o aventură de învățare creativă si oferă micutilor o experienta unica in cadrul unui grup mixt de copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 7 ani.
Timp de 10 săptămâni , 05 Iulie 2021-10 Septembrie 2021 (din care doua saptamani sunt de reactualiazarea cunostintelor),copiii sunt implicați în activitati interactive, creative, distractive si de învățare pentru a stimula simtul estetic, practic , dezvoltarea intelectuala , a limbajului si abilitățile sociale .
Copiii vor explora , observa si se vor bucura de experiențe distractive și amuzante , de jocuri si joaca in aer liber in cadrul urmatoarelor teme :

1. “Micii ecologişti”

“Natura-ţi dă zilnic exemplul de a trăi.” – Nicolae Iorga
Haideţi să le insuflăm copiiilor această dragoste faţă de natură, pentru ca din ea să se nască respectul. Asta ar trebui sǎ facem toţi, deoarece omul este efemer pe lângă efemeritatea naturii. Respectul vine din dragoste şi numai prin comuniune perfectă cu natura îl putem dobândi. Vom pune în practică principiul: “Mens sana in corpore sano!”, mai exact importanţa nutriţiei sănătoase şi a sportului. Atracţia săptămânii va fi ”Parada tinerilor designeri ecologişti”, paradǎ cu haine şi măşti din materiale reciclabile.

2.“Civilizaţiile antice”

“Cu cât cunoşti mai mult, cu atât iubeşti mai mult.” – Leonardo da Vinci

Haideţi să facem o incursiune în timp şi să le trezim copiiilor interesul pentru Ramses, Ahile sau Traian. Ne dorim să facem din aceste personaje adevărate modele şi nu doar eroii unor legende din lumea antică. Folosindu-ne de material didactic şi filmulete vom explora lumea demult apusă si vom desluşi misterele evoluţiei.

3.“Artă în aer liber”

“Arta este o formă a vieţii, chiar viaţa!” – Liviu Rebreanu

Arta este în esenţă cea mai profundă expresie a creativităţii umane. Exprimarea trăirilor umane se realizează prin intermediul artei. Prin tema “Artă în aer liber”, urmărim o coordonare direcţionată către latura frumoasă a vieţii, încurajarea exteriorizării emoţiilor prin artă, dar şi dezvoltarea creativităţii. Urmărind această linie, vom face picturi în curtea grădiniţei. Tot în domeniul artelor vom include şi lucrul cu lutul si plastilina.

4.”Jocurile Copilăriei”

“Aşa eram eu la vȃrsta cea fericitǎ şi aşa cred cǎ au fost toţi copiii, de cand îi lumea şi pǎmȃntul, mǎcar sǎ zicǎ cine ce-a zice.” – Ion Creangǎ

S-a spus despre copilărie că este locul imaginaţiei, locul fericirii si al povestilor, al împlinirii şi al jocului. Câţi dintre noi ne mai amintim jocuri precum:”Ursul doarme!”, “Lapte gros”, “Baba oarba” sau “De-a v-aţi ascunselea”? Haideţi să dedicăm această săptămână de vacanţă, jocului şi să le aducem copiiilor ceea ce ne-a adus nouă copilăria: jocuri pline de voioşie în aer liber, lipsite de grija fişelor, a matematicii sau a dezvoltării limbajului. Să uităm pentru moment de influenţele tehnologiei şi să ne distrăm prin jocuri româneşti. Distracţia va fi pe primul plan, iar în acest fel copiii îşi vor consuma energia si îşi vor reîncarca bateriile pentru un noul an
şcolar.Curtea grădiniţei vor fi mediul propice pentru desfăşurarea acestor activităţi.

5. ”Romania ,tara mea”

„Patria o face limba și istoria, religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa„-Spiru Haret

Orice romanas adevarat trebuie sa cunoasca traditiile,obiceiurile si cultura tarii. Unii dintre noi inca ne amintim cu drag mersul cu colindul, horele din sat si portul popular .Vom incerca sa ne amintim si sa descoperim lucruri noi si interesante prin joc,vom promova cultura romaneasca ,vom incerca sa insuflam celor mici valori morale si culturale.

6. ”Calatorie internationala ”

”A călători este, pentru cei tineri, o parte a educației; pentru cei mai vârstnici e o parte a experienței” – Francis Bacon

Cui nu-i plac calatoriile ???!!! Nu credem ca exista cineva . In aceasta saptamana vom incerca sa calatorim ajutati de imaginatie , filmulete si materiale in diverse parti ale lumii. Prin joc si voie buna ,vom cunoaste diverse culturi , regiuni,obiceiuri si traditii. Ne dorim ca cei mci sa paseasca cu optimism intr-o lume a interculturalitatii.

7. ”Pamantul,a treia planeta de la soare ”

”Planeta este casa noastră. Dacă distrugem planeta, nu mai avem casă, aşa că planeta are o importanţă vitală. ”-H. Ross Perot

Fascinantul Univers va deschide poarta spre explorare. Vom reusi sa invatam despre planete ,despre Sistemul Solar, despre Luna si Soare. Toate aceste lucruri acompaniati de joc, element primordial in gradinita.

8. ”Meseria – bratara de aur”

Nu contează ce meserie ai, contează să fii cel mai bun. – Abraham Lincon

O incursiune in lumea minunata a meseriilor . Cu totii visam de mici la meseria preferata. Unii ne dorim sa fim piloti,alti doctori ,alti bucatari sau orice alta meserie ne starneste interesul si ne captiveaza atentia. In aceasta saptamana vom discuta si afla lucruri noi si interesante despre meseriile preferate.

Call Now Button
Deschide chat
Buna
Cu ce te putem ajuta?