Varsta 3-6 ANI

CURRICULUM

VARSTA 3-6 ANI

 

Alphabet KINDERGARTEN pune un real accent pe programul educativ si ofera copiilor posibilitatea de a învăța prin joacă într-un mediu iubitor si grijuliu.

Incepand cu varsta de trei ani, copiii au o multime de curiozitati. Acesta este o perioada captivanta pentru micutii care se schimbă din punct de vedere fizic, cognitiv, social si emotional. Zilele sunt pline de explorări , investigații și descoperiri. Copiii se exprima prin artă, muzică și mișcare. Ei invata matematica și concepte numerice, folosind materiale adecvate vârstei prin organizare, sortare si constructie, toate in cadrul jocurilor didactice desfasurate. Copiii exploreaza lumea inconjuratoare senzorial, isi dezvolta abilitățile motorii și de coordonare în timp ce alearga, sar, sar peste, arunca, prind, se rostogolesc, atat in aer liber cat și în sala noastra de gimnastică.

Activitățile zilnice sunt programate în grup întreg și grupuri mici pentru a promova socializarea și construirea comunității. Prescolari sunt dornici să învețe iar activități educative sunt concepute pentru a-i capta pe copii, pregatind lecții și folosind materiale interesante.

Pentru a observa si evalua permanent cunostintele si progresul copiiilor , cadrele didactice desfasoara pe parcursul anului scolar evaluari initiale, sumative si finale.

Monitorizarea şi evaluarea permanentă a copiilor ocupă un rol esential în proiectarea activităţilor didactice. La începutul fiecărui an şcolar cadrele didactice realizează evaluarea iniţială, urmand ca pe baza rezultatelor obtinute, să-şi planifice modul în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ.

Copiii sunt incurajati sa socializeze, sa comunice, sa-si impartaseasca parerile si ideile. Ei se bucură de cărți, povești, jocuri, proiecte, și cântece bazate pe teme curriculare care sunt introduse într-un cadru de grup, apoi extins la locul de studiu, în grupuri mici și lecții individuale.

Stimulam scrierea, citirea si dragostea pentru lectura, pentru a permite copiilor să practice alfabetizarea în situații din viața reală.

Copiii noștri încep să dezvolte un vocabular bogat și folosesc limbile de studiu -Limba Engleza si Limba Romana, zilnic in cadrul activitatilor didactice desfasurate si prin intermediul conversațiilor informale cu profesorii lor. Ei descoperă un nou mod de a se exprima, atât în cuvinte cat și in idei. Acest lucru permite ca lumea lor sociala sa se extinda și mai mult.

Copiii învaţă a doua limbă prin metoda fonetică, adică prin expunerea la sunetele limbii engleze. In predare sunt utilizate metodele interactive, softuri educaționale specifice, datorită eficienței lor în ceea ce privește comunicarea și vorbirea fluentă: role-play, mini-scenete, brainstorming, jocuri didactice.

Activitațile educationale se desfasoara conform programei Ministerului Educatiei si Cercetarii, activitati cuprinse in Curriculum-ul National :

  • Educarea Limbajului
  • Activitati Matematice
  • Cunoasterea Mediului
  • Educatie pentru Societate
  • Educatie Rutiera
  • Activitati Artistico-Plastice
  • Activitati Practice
  • Educatie Muzicala
  • Educatie Fizica

 

 

 

Deschide chat
Buna
Cu ce te putem ajuta?
Call Now Button